Thor Inge Falch

Tenor

Intro

Tenoren fra Ballangen i Nordland har vært en av Nasjonaloperaens faste solister siden 2007. Her har han sunget roller som Eisenstein og Alfred i Flaggermusen, Grev Boni i Csardasfyrstinnen, Canio i Pagliacci, Robert Boles i Peter Grimes, Jon Bisp i Olav Trygvasson, Passpartout i urpremieren av Jorden rundt på 80 dager, Prins John i Robin Hood og Herodes i Salome, Ynkelig mann i Lady Macbeth fra Mtsensk, Smed/Herr Trumpetstråle/Huhu i Peer Gynt, Dancaïre i Carmen, og Kapteinen i Wozzeck. Høsten 2013 vakte han oppsikt som Piet The Pot i Le grand macabre. Aftenposten beskrev hvordan han gjorde dødsangsten levende: «med stor vibrato og en klang som veksler mellom varm og kald.» I 2014 og 15 gjorde  Thor Inge Falch stor suksess sammen med Eli Kristin Hanssveen, Hege Schøyen og Øivind Blunck i Hege og Øivind går til Operaen

Han har også tolket tittelrollen i operaen Livet med en idiot ved Malmö Opera og Den Kongelige Opera i København og tittelrollen i Kejsar Jones ved Göteborgsoperan og under Ultimafestivalen her hjemme. På Oscarsborg har han sunget Cavaradossi i Tosca, og på Fredriksten festning: Calaf i Turandot og Manrico i Trubaduren.

Thor Inge Falch har studert ved Østlandets Musikkonservatorium, Operahøgskolen i Oslo og med professor André Orlowitz i København.