Ulf Øien

Tenor

Intro

Kort bio

Rolle:

Tenor

Ulf Øien har studert ved Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøyskole, og sang i studietiden bla. a. ved Vadstenaakademien i Sverige og Oslo Sommeropera. Han ble i 1988 stipendiat ved Den Norske Opera, hvor han debuterte som Tamino i Tryllefløyten. Han var i 1987 finalist i Belvedere-konkuransen i Wien og i 1990 ble han prisvinner i Opera and belcanto-konkuransen i Belgia. Han hadde deretter kontrakt i tre år ved operaen i Bremen, Tyskland, og har senere gjestet operascenene i bl. a. Wiesbaden, Braunschweig, Malmö, Folkoperan i Stockholm, Ringsakeroperaen og Trondheim Opera.

Han har sunget et stort antall roller, bl. a. Rinuccio i Gianni Schicchi, Turiddu i Cavalleria Rusticana, Nemorino i Elskovsdrikken, Ferrando i Così fan tutte, Don Ottavio i Don Giovanni, Titus i La clemenza di Tito og Hans i Den solgte brud. Han har vært solist med de fleste orkestrene i Norge, samt flere i Sverige, Danmark og Tyskland. Ulf Øien har medvirket på CD-utgivelser av Baldurs draumar av Geirr Tveitt med Stavanger symfoniorkester, Fange og fri av Egil Hovland med Den Norske Opera og Islandsmoens Requiem med Kristiandsand Symfoniorkester. Innen kirkemusikk har han også et stort repertoar, og har sunget ved en lang rekke konserter i inn og utland.

Ved Nasjonaloperaen har Ulf sunget roller som Almaviva i Barberen i Sevilla, Rodolfo i La bohéme, Roderigo og Cassio i Otello, Gaston i La Traviata, Borsa i Rigoletto, Froh i Das Rheingold, Remendado i Carmen, Styrmannen i Den flyvende hollender og Arturo i Lucia di Lammermoor.