Jeanette Goldstein

Alt (vikar)

Intro

Kort bio

Rolle:

Alt (vikar)

Jeanette E. Goldstein (mezzosopran) har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolan i Stockholm. Hun var ansatt ved Wermland Opera i Karlstad i 2011 hvor de satte opp hele Ringen av R. Wagner. Her gjorde hun rollene som Rossweisse og Flosshilde.
I 2013 debuterte Jeanette som Carmen i Bizets opera med samme navn i Kilden Konserthus, Kristiansand. Dette var i regi av Opera Sør, hvor hun har vært med ved flere anledninger, blant annet i oppsetningen av Tryllefløyten i 2012.

Sommeren 2017 gjorde Jeanette rollen som Siegrune i Den ny operas oppsetning av Wagners opera Valkyrien i Esbjerg, Danmark, og høsten samme år spilte hun rollen Tora i den nyskrevne operaen Sildagapet i regi av Opera Nordfjord.
Sommeren 2018 spilte Jeanette rollen som Maria i Querinioperaen på Røst.

Jeanette har også vær solist i en rekke messer og oratorier, blant annet Handels Messias, Matteuspasjonen, Johannespasjonen og Juleoratoriet av Bach, og Mozarts Requiem.

I tillegg til å være solist er Jeanette en ettertraktet ensemblesanger, og har gjort flere produksjoner og prosjekter sammen med blant annet Det Norske Solistkor, Operakoret, Vokal Nord og Trondheim Vokalensemble.