Benedikt Wiedmann

2. fiolin

Intro

Kort bio

Rolle:

2. fiolin

Benedikt Wiedmann (født 1984), har spilt fiolin siden han var 5 år. Fra 1996 var han elev av Prof. Conrad von der Goltz og medlem av hans "Young education program" i Regensburg.

2004-2008 studerte han med Eckhart Fischer på Musikhøgskolen i Detmold, Tyskland, og i 2010 avsluttet han sin Master i Zurich ”with honors”, hvor han studerte med Ulrich Gröner. I tillegg har han hatt timer med Ulf Schneider, Christian Altenburger, Helena Bondarenko, Elise Båtnes og Detlef Hahn.

I 2008 ble hans klavertrio "Pescatori Trio" med Stephan Zilias (klaver) og Marshall McDaniel (cello, til 2012) grunnlagt. De har siden 2012 spilt sammen med cellisten Benedikt Don Strohmeier. I 2010 vant de 1. pris ved Internasjonal Johannes Brahms Konkurranse i Østerrike. Siden da har de spilt på flere festivaler i Tyskland og Norge, og holdt konserter i Filharmonien i Luxemburg og i Hofburg Wien. De har jobbet over lengre perioder med Faure Quartett, og har hatt timer med Florestan Trio, Trio Jean Paul, Auryn Quartett og Johannes Meissl. Benedikt Wiedmann har også spilt kammermusikk sammen med Isabel Charisius, Miriam Contzen og Liza Ferschtmann.

Han har vært medlem av Orkesterakademien i Bayerische Staatsoper, München, og har siden 2011 spilt i Operaorkestret ved Den Norske Opera & Ballett.