Catharina Chen

1. konsertmester

Intro

Kort bio

Rolle:

1. konsertmester

Catharina Chen blir regnet for å være en av Norges fremste musikere, og har vært ansatt som 1. konsertmester i Operaorkestret siden 2012.

Catharina startet å spille fiolin som fem-åring, og har siden hun var åtte år gammel hatt solistoppdrag med noen av de største symfoniorkestrene, som Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Oslo Camerata, ZKO-Zuricher Chamber Orchestra, Shanghai Symfoniorkester, I Palpiti Chamber Orchestra, Beverly Hills Symphony Orchestra, Dallas Symphony Orchestra og Slovenska Filharmonia.

Hun har spilt på scener som Concertgebouw i Amsterdam, Mozarteum Grosse Hall i Salzburg, Carnegie Hall i New York, Kimmel Center i Philadelphia, Disney Concert Hall i Los Angeles, og opptrådt på festivaler i Norge, Italia, China, Israel, Malaysia, Usa, Nederland, Østerrike, Sveits, Sverige, Frankrike, Mexico, Brasil, Slovenia, Slovakia, New Mexico og Sør-Afrika.

Catharina er utdannet ved Barrat Due Musikkinstitutt, Southern Methodist University i Dallas og Temple University i Philadelphia. Som fiolinist har hun mottatt en rekke priser, som 1. pris i flere norske fiolinkonkurranser, Norsk Musikkforlags ærespris, Karolineprisen, og i 2004 mottok hun, som Norges yngste musiker, den prestisjefylte Oslo bys kunstnerpris. Hun mottok også hovedprisen, samt prisen for beste kunstneriske fremførelse under den tredje internasjonale Gnessin-konkurranser for fiolinister i Moskva, og 2. pris under Jeunesse Musicale International Violin Competition i Bucharest, Romania. I sesongen 2011-2012 ble hun valgt ut til "New Masters On Tour" i Nederland.

Med sine kinesiske røtter, har Catharina jobbet aktivt med å kombinere norsk og kinesisk musikk. I 2007 turnerte hun Kina med program av Grieg, og hun urfremførte også Martin Rombergs The Moon under Expo 2010 i Shanghai.

Catharina Chen spiller på en fiolin laget av Jean Baptiste Vuilaumme (bygget i Frankrike i 1859) og en Antoni Stradivari "Emiliani, Da Russo" (Cremona, 1723), utlånt av Leif Høegh Stiftelsen.

Les mer på hennes egen nettside www.catharinachen.no 

 

 
Presseartikler

Må være bevisst på hvordan man kler seg

21. mars 2014
Catharina Chen og Camilla Kjøll kapret to av Musikk-Norges mest attraktive jobber.
Les mer