Handlekurv Min side

Nasjonalballetten

Nasjonalballetten er Norges eneste klassisk baserte ballettkompani. Nasjonalballetten og Nasjonalballetten UNG består tilsammen av rundt 70 dansere.

Sesongen 19/20

Denne sesongen bringer vi Nasjonalballettens signaturverk til Bolsjoj og Hongkong, og hjemme samler vi etablerte mestere og helt nye stemmer. I dette spennet, med våre fortellinger og fortolkere, tar vi vår plass som en internasjonal nasjonalballett.

Vi starter med RAW på Scene 2 — forestillingen som danserne selv produserer med sine egne koreografier. På Hovedscenen får vi to store norgespremierer. Den klassiske eventyrballetten La Bayadère, i Natalia Makarovas versjon, byr på virtuos dansekunst og spektakulære, eksotiske scener. For første gang setter vi også opp Jiří Kyliáns ballett One of a Kind, en helaften med mesterkoreografen som er så nært knyttet til vårt kompani.

Det blir gjensyn med favoritter som Anna Karenina, Romeo og Julie, og selvsagt juletradisjonen over alle, Nøtteknekkeren. Begge våre Ibsensuksesser Ghosts og Hedda Gabler kommer tilbake på Hovedscenen etter internasjonale gjestespill i tre verdensdeler.

Vårens store balletthappening blir Mesteraften x 12! Festivalfølelsen kommer når vi planlegger denne serien med ulike helaftener, hvor du selv kan finne ditt favorittprogram. Her byr vi på hele spennvidden av ballettåret i konsentrert form: det klassiske, det moderne og det nyskapende.

Kjernen i vår virksomhet er danserne. Både i hovedkompaniet og i Nasjonalballetten UNG ser vi nå konturene av en ny generasjon dansere: sterke individer som bygger det store fellesskapet, men også klarer å stå alene. Denne sesongen får du oppleve solister i verdensklasse og et unikt kollektiv.

Velkommen!

Ingrid Lorentzen
ballettsjef