Handlekurv Min side

Nasjonaloperaen

Nasjonaloperaen er Norges eneste profesjonelle operaensemble, med 9 faste solister, i tillegg til 4 praktikantplasser for unge sangere som nylig har avsluttet sin operautdannelse. I tillegg engasjerer Nasjonaloperaen hver sesong en rekke nasjonale og internasjonale gjestesolister. Både Operakoret og Barnekoret deltar i operaforestillinger, med henholdsvis 53 og 80 korister.

Sesongen 19/20

Velkommen til det jeg håper er en sesong med noe for alle! Vi vil skape opera som inspirerer, utfordrer og beveger oss, og som minner oss å hvor viktig det er å dele levende kunstneriske øyeblikk. Opera skjer her og nå, uten teknisk forsterkning av lyden — det er faktisk helt unikt i vår tid!

Jeg gleder meg til å presentere to nyproduksjoner av to norske regissører. Alexander Mørk-Eidem lager en fengslende og skummel familieforestilling av Humperdincks Hans og Grete, og Ole Anders Tandberg gir oss en ny versjon av en av verdens mest populære operaer: Verdis Rigoletto. Med stykker som Tryllefløyten og Lady Macbeth fra Mtsensk viste Mørk-Eidem og Tandberg at de stoler på kraften som ligger i fortellingene, samtidig som de gjør dem relevante for vår tid og vårt sted.

I tillegg kommer to internasjonale regissører av beste klasse. Christof Loy skaper forestillinger som er like psykologisk sterke som de er vakre; Nå tolker han Tsjajkovskijs Eugen Onegin for oss. Vi får også en prisvinnende produksjon av Wagners Mestersangerne i Nürnberg, regissert av Richard Jones. Dette er en sjelden mulighet til å oppleve en opera som er stor, på alle måter — gå ikke glipp av den!

Det blir gjensyn med fire av våre største suksesser: Elskovsdrikken, Figaros bryllup, Madama Butterfly og Carmen, presentert av fantastiske dirigenter og solister, inkludert noen av de beste norske sangerne vi har i dag. Og på Scene 2 får du blant annet en ny mulighet til å oppleve Barnekoret i Purriot og den forsvunne bronsehesten.

Dette operahuset ble skapt for dere — det er også disse forestillingene.
Kom og bli med oss!

Annilese Miskimmon
operasjef