Handlekurv Min side

Nasjonaloperaen

Nasjonaloperaen er Norges eneste profesjonelle operaensemble, med 9 faste solister, i tillegg til 4 praktikantplasser for unge sangere som nylig har avsluttet sin operautdannelse. I tillegg engasjerer Nasjonaloperaen hver sesong en rekke nasjonale og internasjonale gjestesolister. Både Operakoret og Barnekoret deltar i operaforestillinger, med henholdsvis 53 og 80 korister.

Innholdsrik sesong

Sesongen 2018/19 presenterer Nasjonaloperaen seks nye produksjoner på Hovedscenen: Tsjajkovskijs grøsser om spillegalskap Spar Dame i regi av Arnaud Bernard, Il Tabarro / Gianni Schicchi av regissøren Isabella Bywater, Donizettis Elskovsdrikken i regi av engelskmannen Oliver Mears, Puccinis korte og intense Suor Angelica, Strauss' Rosenkavaleren – i tillegg til Brittens Billy Budd som for første gang settes opp i Norge, og attpåtil regisseres av operasjef Annilese Miskimmon.

Det blir også gjensyn med Mozarts Don Giovanni og Tryllefløyten, og Rossinis La Cenerentola. Ensemblet gir også en konsertant fremførelse av Edvard Fliflet Bræins dramatiske opera Anne Pedersdotter. På Scene 2 står Barnekoret for gjensyn med Askepott – en barneopera og en egen konsert viet Alf Prøysens sanger for barn.

Nasjonaloperaen ledes av Annilese Miskimmon.