Før forestillingen

Har du lyst til å få vite litt ekstra før du går på forestilling? Se utdrag fra en danseforestilling i Lørdans, eller få med deg premieresamtalen før en operaforestilling.

Introduksjonsforedrag

Er det første gang du skal på forestilling og vil lære mer om musikken, dansen og komponisten, eller du vil fordype deg i ideene bak akkurat denne produksjonen? For både ferske og erfarne opera- og ballettgjengere anbefaler vi våre introduksjonsforedrag. Med lyd, bilder og kunnskap leder våre kunnskapsrike formidlere deg inn i den aktuelle operaen eller balletten.

Introduksjonene starter én time før de aller fleste forestillinger på Hovedscenen (ikke gjesteforestillinger), og varer i ca. 30 minutter. Max 150 personer.

Foredragene ligger på forestillingssidene.

Vi byr også på introduksjoner en halvtime før alle klassiske konserter på Hovedscenen.

Alle introduksjonene er gratis og åpne for alle.

Velkommen til Formidlingssenteret til høyre for trappen i foajeen!  

Premieresamtale

Noen dager i forkant av våre operapremierer inviterer vi til samtale om tankene og ideene bak iscenesettelsen, de visuelle virkemidlene og dramaturgien i oppsetningen. Her møter vi regissøren og andre medvirkende og får se – og høre – utdrag fra produksjonen.

Arrangementet er gratis og det trengs ikke billett for å komme inn. Samtalen finner som regel sted på Formidlingssenteret (dersom ikke annet sted er angitt), og foregår på norsk og engelsk.

Det er ikke premieresamtaler på repriseforestillinger.

Varighet er ca. 45 minutter.

Lørdans

På Lørdans kan du se utdrag fra premiereklare balletter, og møte dansere, koreografer og ballettsjef Ingrid Lorentzen. Det er tett på dansen, gratis og åpent for alle. Og hvem vet, kanskje byr det seg en mulighet for de yngste til å teste dansegulvet etterpå? Arrangementet holdes i foajeen.

Forestillingsprogram

I forestillingsprogrammene kan du lese om handlingen, verket og ideene bak forestillingen, og få utfyllende informasjon om det du opplever på scenen.

Dessuten er det en lekker trykksak med fotoer fra prøvesal og scene, som mange ønsker å ha med seg som et minne. Programmene er ferdig trykket til premieredagen, og kan kjøpes i billettluken, foajeen, barene og Operabutikken.