Handlekurv Min side

Adrian Angelico

Mezzosopran

Mezzosopranen Adrian Angelico tilhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor fremgang. Han debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis moderne opera Quartett, en rolle som han gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA.

Andre viktige debuter inkluderer Bregenz Festival i 2010 i to Mieczysław Weinbergs operaer: Die Passagierin og Das Portrait, rollen som Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den 4. nattevakt ved Den Norske Opera & Ballett og på turné til Savonlinna Opera Festival, og rolledebuten som Carmen ved Musikkteateret i Trondheim i 2015.

Adrian Angelico mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009. I 2017 mottok han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen, på 300 000 kr. Han har studert ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England og vært en del av Operastudioen i Zürich.

I løpet av de siste par årene har Angelico sunget Le Prince Charmant i Massenets Cendrillon (Lidal North Opera Workshop i Oslo), Maddalena i Rigoletto ved OscarsborgsOperaen, tittelrollen ved verdenspremieren av NORA – too late av Du Wei og Jon Fosse i Tianjin, Kina og på norgesturné, Cherubino i Figaros bryllup ved Operaen i Kristiansund og ved Den Norske Opera & Ballett, og Flora i La traviata på Royal Opera House Covent Garden.

2017 debuterte han som Der Komponist i Richard Strauss' opera Ariadne auf Naxos ved Arctic Opera i Bodø/Tromsø.

Våren 2018 debuterte Adrian ved Kungliga Operan i Stockholm som Octavian i Richard Strauss' opera Rosenkavaleren. Han debuterer i tillegg ved Göteborgsoperan i 2019 som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup.

Adrian Angelico

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger