Handlekurv Min side

Andrea Carroll

Andrea Carroll er en del av ensemblet ved Wiener Staatsoper, der hun har gjort roller som Gilda i Rigoletto, Susanna i Figaros bryllup, Zerlina i Don Giovanni, Musetta i La bohème, Norina i Don Pasquale, Adina i Elskovsdrikken, Nannetta i Falstaff, Papagena i Tryllefløyten og Kitti i urpremieren på Die Weiden av Johannes Maria Staud.

Carroll har i to år vært medlem av Houston Grand Operas studio. Ved samme operahus har hun gjort en rekke roller, som Leïla i Perlefiskerne, Maria in West Side Story, og her skapte hun også rollen som Mary Bailey i urpremieren på Jake Heggies It’s a Wonderful Life. Hun har sunget Micaëla i Carmen ved Opera San Antonio, Gilda i Rigoletto ved Palm Beach Opera og Opera Santa Barbara, Mélisande i Pelléas og Mélisande ved Garsington Opera, Echo i Ariadne auf Naxos ved Seattle Opera, Rosalba i Florencia en el Amazonas ved Washington National Opera.

Hun har sunget resitaler i regi av Wiener Staatsoper og Wien Musikverein. Hun har også gitt en konsert med Mozart arier med Musica Angelica Baroque i Los Angeles

Sesongen 2019/20 rolledebuterer Carroll som Pamina i Tryllefløyten ved Dallas Opera og debuterer senere med Tokyo Philharmonic som Micaëla i Carmen. Ved Wiener Staatsoper skal hun gjøre Grete i Hans og Grete, Pamina i Tryllefløyten, Zerlina i Don Giovanni, Susanna i Figaros bryllup og Norina i Don Pasquale.

Carroll er utdannet fra Manhattan School of Music og er opprinnelig fra Bethesda, Maryland, USA.

Opptredener

Tidligere forestillinger