Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Aurelia Florian

Sopran

Den rumenske sopranen Aurelia Florian har studert sang og piano ved universitetet i Transilvania i Brasov og spesialisert seg i bel canto-sang i mesterklasser med Mariana Nicolesco.

Florian har vunnet priser i flere konkurranser, blant annet vant hun førsteprisen på Hariclea Darclee-konkurransen i Braila i 2007. Fra 2008 til 2010 var hun medlem av den rumenske nasjonaloperaen i Bucuresti. Her sang hun sang roller som Norina i Don Pasquale og tittelrollene i Donizettis Parisina d' Este og Gemma di Vergy. Hun fikk stor anerkjennelse da hun sang sopranrollen i Mahlers fjerde symfoni med George Enescu Filharmoniske Orkester, under ledelse av David Gimenez Carreras. I 2009 hadde hun stor suksess med samtidsopera Celan, skrevet og utført av Peter Ruzicka.

I 2011 flyttet hun til Italia. Her vant hun førsteprisen ved Concorso Spiros Argiris i Sarzana. Like etter debuterte hun i Verdis La traviata ved Sarzana Opera Festival.
Oktober 2012 hadde Florian suksess som Lida i en ny produksjon av Verdis La battaglia di Legnano på Verdi-festivalen i Parma. Denne produksjonen av Pierluigi Pizzi ved Teatro Regio ble også TV-overført. I januar 2013 gjorde hun en vellykket debut som Verdis Luisa Miller under ledelse av Daniel Oren ved den israelske operaen i Tel Aviv. Her vendte hun også tilbake som Violetta i La traviata i juni  2013 – samme år som hun sang rollen som Amalia i nyproduksjonen av Verdis I Masnadier ved Verdi-festivalen ved Teatro Regio i Parma. Hun har også gjort Violetta i nye produksjoner av La traviata ved Opera de Oviedo, ved Masada-festivalen (under ledelse av Daniel Oren) og ved festivalen i Savonlinna. Florian har gjort kritikerroste debuter ved Bayerische Staatsoper i München og Deutsche Oper Berlin (begge steder som Violetta). Til Deutsche Oper var hun tilbake sommeren 2015 hvor hun gjorde en ny produksjon av Puccinis La Rondine, og høsten 2015 i rollen som Donna Anna i Don Giovanni

Opptredener

Tidligere forestillinger

  • Violetta i La traviata
  • Violetta Valéry i La traviata