Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Beate Mordal

Sopran

Beate Mordal har studert klassisk sang og opera ved NTNU og ved Operaakademiet i København. Våren 2015 fullførte hun utdannelsen, og før hun ble ferdig debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Det Kongelige Teater i København. Samme sommer ble hun engasjert som Lena i den moderne operaen SVADBA under festivalen i Aix-en-Provence, og turnerte med denne operaen sesongen 16/17. Her ble hun utnevnt som en Laureate av festivalen og har holdt flere resitaler med samtids- og kabaretprogram for dem. 

Hun har debutert som Najade i Ariadne på Naxos ved Aix-en-Provence og Theatre Champs-Elysées i Paris; hun har vært solist i Carmina Burana med Trondheim Symfoniorksester; sunget Eileen i Wonderful Town ved Det Kongelige Teater i København; gjort Frasquita i Carmen for Operaen i Kristiansund; Pamina i Tryllefløyten med Opera Østfold og ved Longborough Festival Opera i England; sunget Skogsfugleni Siegfried med Odense Symfoniorkester; Susanna i Figaros Bryllup med LFO i England og Micaëla i Carmen og Servilia i La Clemenza di Tito med Bergen Najonale Opera.  

Beate er en ettertraktet konsertsanger, og har samarbeidet mye med barokkensemblet Camerata Øresund i København og sunget repertoar som Messias av Händel, Gloria av Vivaldi, Arianna i Il Giustino av Vivaldi. I Norge har hun sunget Messias av Händel med Stavanger symfoniorkester og domkor, Haydns Paukemesse og Respighis Lauda per la Natività del Signore med Bergen domkor. 

Hun har jobbet med dirigenter og regissører som Risto Joost, Gregor Bühl,  Alexander Vedernikov, Ingar Bergby, Thomas Guthrie, Ted Huffman, Katie Mitchell, Marc Albrecht, Zack Winokur, Dairina MheadRa, Rob Houssart, Anthony Neagus, Magnus Loddgård, Joseph Alford m.fl. 

Beate Mordal Foto: Erik Birkeland

Opptredener

Fremtidige forestillinger