Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Birgitte Christensen

Sopran

Birgitte Christensen har musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole. Hun har vært ansatt ved operaen i Innsbruck og gjestet en rekke ledende operahus og festivaler i Europa og Sør-Amerika, inklusiv Staatsoper Berlin, Komische Oper Berlin, Semperoper Dresden, Staatsoper Stuttgart, National Theater Mannheim, Teatro Municipal Santiago de Chile og det legendariske Bolsjoj-teatret i Moskva.

Hun har gjestet Den Norske Opera & Ballett i roller som Violetta i La traviata, Elisabetta i Don Carlo, Micaëla i Carmen, Donna Anna i Don Giovanni, Vitellia i La clemenza di Tito, Musetta i La bohème, Ellen Orford i Peter Grimes, Cleopatra i Julius Cæsar, tittelrollen i Monteverdis Poppeas kroning og Rosalinde i Flaggermusen.

Hun er en etterspurt konsertsangerinne, med et usedvanlig bredt repertoar som spenner fra tidlig barokk til samtidsmusikk. Hennes CD-innspillinger inkluderer verker under ledelse av dirigentene Alan Curtis og René Jacobs.

Sesongen 2017/18 sang hun Første dame i Tryllefløyten ved Theater an der Wien, tittelrollen i Haydns Armida, også ved Theater an der Wien samt i Warszawa og Basel, Vitellia i La clemenza di Tito ved Badisches Staatstheater Karlsruhe, Beethovens Missa Solemnis ved Ruhrtriennalen, Mozarts Requiem med Kringkastingsorkestret, Verdis Requiem med Vestfold Symfoniorkester, Brahms Ein deutsches Requiem i Trondheim, Strauss' Vier letzte Lieder med Universitetets Symfoniorkester i Oslo og Poulencs Gloria i Kongsberg.

Av høydepunkter i den senere tid har hun sunget Eva i Cain, ovvero Il primo omicidio ved Opéra National de Paris og i Concertgebouw i Amsterdam under ledelse av René Jacobs, og ved operaen i Zürich, der hun alternerte hun med Cecilia Bartoli som Iphigénie/Diane i Iphigénie en Tauride.

I 2020 gjorde hun suksess som Leonore i Fidelio i Berlin, Hamburg og Freiburg under René Jacobs' ledelse, og i den TV-overførte jubileumskonserten ved Flagstads 125-årsjubileum i Den Norske Opera & Ballett, sang hun utdrag fra Aida. Tidligere i år sang hun tittelrollen i verdenspremieren på Ketil Bjørnstads Flagstad – An Opera i Hamar kulturhus. 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger

  • Donna Anna i Don Giovanni