Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Caroline Wettergreen

Sopran

Caroline Wettergreen regnes som en av de mest spennende koloratursopranene i sin generasjon, og pressen har rost de nærmest stratosfæriske høye tonene hennes. 21/22-sesongen inkluderer retur til Bayerische Staatsoper som Nightingale i Die Vogel (av Walter Braunfels), og Nattens dronning i Tryllefløyten ved Staatsoper Berlin og Canadian Opera Company. Wettergreen debuterte nylig i rollen som Oscar i Maskeballet ved Den Kongelige Opera i København, og vender tilbake til Den Norske Opera & Ballett som Gilda i Rigoletto.

Fremtidige engasjementer inkluderer debut med Wiener Staatsoper, Paris Opera Bastille, og nye engasjement ved Bayerische Staatsoper.

Av tidligere roller kan nevnes Nattens dronning ved Royal Opera House Covent Garden, Den Norske Opera & Ballett og Glyndebourne-festivalen; ved Bayerische Staatsoper har hun sunget Blonde i Bortførelsen fra Seraillet, Princess i Snow Queen, Grete i Hans og Grete, en rolle hun også har sunget her i Oslo. Dessuten har hun sunget tittelrollen i Lucia di Lammermoor hos oss, i tillegg til Zerlina i Don Giovanni, Annina i La traviata, Berta i Barberen i Sevilla, Første dame i Tryllefløyten, Bjartalv i Heimferd. Allerede som førsteårsstudent debuterte Wettergreen ved Den Norske Opera & Ballett som Adelaide i Lulu, under Stefan Herheims regi. 

Hun hadde stor suksess som La Fee i Cendrillon med Glyndebourne on Tour og Komische Oper, og Johanna i Sweeney Todd ved Bergen Nasjonale Opera.

I 2018 mottok hun Equinors talentstipend.

Caroline Wettergreen studerte ved Norges musikkhøgskole og Operaakademiet i København. 

Opptredener

Tidligere forestillinger