Handlekurv Min side

Denise Beck

Sopran

I 2004 gikk den danske sopranen Denise Beck til topps i konkurransen "Unge Sangere" i Danmark. Like etterpå startet hun ved Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien, hvor hun etter tre år debuterte i rollen som Anastasia i Czardasfyrstinnen ved Volksoper Wien og som Blonde i Bortførelsen fra Seraillet ved Salzburger Landestheater.

Siden da har hun hatt mange roller og konserter både i Danmark og i andre land, blant annet har hun sunget Papagena i Tryllefløyten, Amanda i Le grand macabre, Sidi i Lulu, Adele i Flaggermusen, Despina i Cosí fan tutte, Leonora i Nielsens Maskerade, Musetta i La bohème, Bertha i Barberen i Sevilla, Fiordiligi i Così fan tutte, Papagena i Tryllefløyten og Adina i Elskovsdrikken. I Den Norske Opera & Ballett ble vi kjent med henne sesongen 2015/16, da hun sang Pamina i Tryllefløyten. Beck har opptrådt på scener som Det Kongelige Teater København,  Den Fynske Opera, Opera Hedeland, DR Koncerthuset, Tivoli Konsertsal, Salzburger Landestheater, Opera Klosterneuburg i Wien, Musikverein i Wien, Bregenzer Festspiele, Wigmore Hall i London, Staatsoper Berlin, Opera Heidenheim, Teatro Nacional de Brasil, OperaCity Tokyo, Bergen Nasjonale Opera, Tiroler Festspiele og Concertgebouw Amsterdam.

Denise Beck er også en anerkjent lied- og oratoriesanger, hun er opptatt av samtidsmusikk og har tolket roller i flere nyere operaverk.

Beck har blitt tildelt Inga Nilsen-prisen, Dansk Radio sin talentpris 2011 og Aalborg Opera Prize 2017. Blant innspillinger finner vi henne som Suzon i Schierbecks Fête Galante sammen med Michael Schønwandt, Bo Skovhus og Morten Frank Larsen. I 2015 sang Leonora i Carl Nielsens Maskerade med DR SymfoniOrkestret, og på trappene er nok en CD med DR Symfoniorkestret, i Nielsens Aladdin.

Opptredener

Tidligere forestillinger