Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Edgaras Montvidas

Tenor

Tenoren Edgaras Montvidas har sin utdanning fra Lithuanian Music and Teater og ble deretter tatt opp i Young Artist Programme ved Royal Opera House i London. Veien videre har ført ham til opptredener på ledende opera- og konsertscener både i USA, Europa og Japan.

Av hans suksesser på operascenene finner vi ham i rollen som Boris i Katja Kabanova ved Staatsoper Hamburg, tittelrollen i verdenspremieren på Egmont av Christian Jost på Theater an der Wien; Grigori i Boris Godunov for Opernhaus Zürich; tittelrollen i Werther for Opéra Nationale de Lorraine i Nancy og ved Bergen Nasjonale Opera; Pinkerton i Madama Butterfly i Vilnius og Nancy; Anatol i Barber Vanessa på Glyndebourne Festival; Hoffmann 3 i Hoffmanns eventyr ved Komische Oper Berlin; Flamand i Capriccio ved La Monnaie i Brussel; Edgardo i Lucia di Lammermoor ved Semperoper Dresden; Ruggero i La Rondine ved Oper Leipzig; Lensky i Eugene Onegin, Alfred i Flaggermusen og Belmonte i Bortførelsen fra Seraillet ved Bayerische Staatsoper i München, tittelrollen i Clemenza di Tito ved Royal Opera House Covent Garden, samt Don Ottavio i Don Giovanni i Dresden og Santa Fe. Han har også sunget ved Cincinnati Opera, Den nederlandske nasjonaloperaen, Opéra Comique i Paris, Grand Théâtre de Genêve, Oper Frankfurt, Opéra Nationale de Lyon, og festivalene i Bregenz og Aix-en-Provence.

Som konsertsanger har han vært solist med Berliner Philharmoniker (dirigent Pierre Boulez), Boston Symphony Orchestra (Charles Dutoit), Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Roma (Sir Antonio Pappano), Monteverdi Choir (John Eliot Gardiner); Den litauiske stats symfoniorkester; London Symphony Orchestra (Sir Simon Rattle) og på en gallakonsert i Théâtre des Champs-Elysées. 

Edgaras Montvidas har medvirket på innspillinger med Brussels Philharmonic, München Radioorkester og Les Siècles, og i fjor vant han BBC Music Magazine Award for rollen Anatol i DVD-innspillingen av Barbers Vanessa.

Av utmerkelser og priser har han mottatt Den litauiske fortjenstmedaljen av president Dalia Grybauskaite, prisen Carry You Light and Believe av Det litauiske kulturdepartementet, og teaterprisen The Golden Cross of the Stage i hjemlandet for sine tolkninger av Werther. 

Opptredener

Fremtidige forestillinger