Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Eva Langeland Gjerde

Sopran

Eva Langeland Gjerde er en lyrisk sopran fra Horten, Vestfold. Hun har en Bachelor i utøvende klassisk sang fra Barratt Due musikkinstitutt, der hun hadde Liv Kjersti Sandve som sanglærer. Våren 22 har hun fullført sin mastergrad på Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer.

Gjennom sine år som sanger har Eva fått deltatt på mange spennende prosjekter og konserter, som forsanger og solist med Kongelige norske marines musikkorps under den offisielle 17. mai-feiringa i Horten i 2015 og 2021, og som solist med Tønsbergs Janitsjar på festivalen Les anches d’azur i La Croix Valmer, Sør-Frankrike i 2016. Sommeren 2021 var Eva en av ti unge solister under første Opera by the Fjord i Os, i regi av Bergen Nasjonale Opera. Her sang hun med orkester og fikk veiledning av dirigentene Eivind Gullberg Jensen og Sascha Goetzel, vokal-coach Kristin Okerlund fra Wiener Staatsoper og operasanger Solveig Kringlebotn.

Både i 2015 og 2016 vant hun sin klasse i klassisk sang under Midgardkonkurransen, i tillegg til at hun fikk Vestfold-prisen i 2015 under samme konkurranse.

Våren 21 sang hun Elisabetta i Operahøgskolens oppsetning av Rossinis Elisabetta Regina d’Inghilterra på Operaens scene 2.

Eva har også mottatt Horten kommunes kulturstipend 2020 og Sparebank 1 Buskerud/Vestfolds talentstipend 2021.

Opptredener

Fremtidige forestillinger