Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Gjertrud Økland

Musiker

Gjertrud Økland er utdannet musiker ved Norges musikkhøgskole (1988, og har vært ansatt i Stavanger Symfoniorkester siden 1990. I tillegg til den klassiske hverdagen er Gjertrud en av de fremste musikerne i Norge innenfor Sigøynermusikk-sjangeren. Hun har reist til Budapest helt siden 80-tallet og lært av de beste.

I 2010 fikk orkestret hennes, Gjertruds Sigøynerorkester, Spellemannsprisen sammen med komponisten Nils Henrik Asheim for Mazurka Remaking Chopin.

Hun har også utgitt 7 album med Gjertruds Sigøynerorkester som hun har drevet i 30 år. Sigøynerorkestret har i tillegg til å spesialisere seg på østeuropeisk sigøynermusikk samarbeidet med en rekke fremstående musikere og artister i sjangeroverskridende prosjekter, bl.a. Bente Kahan, Elias og Veronica Akselsen, Susanne Lundeng, Solfrid Molland, Britt-Synneøve Johansen og Helge Jordal.

Gjertrud har vært med på en rekke CD-innspillinger, festivaler og konserter med ulike ensembler i årenes løp, blant annet Wunderkammer (Pål Jackman) og Kitchen Orchestra. I 2018 ble hun tildelt Mølster-prisen.

Les mer om Gjertruds Sigøynerorkester her: www.gjertruds.no

Opptredener

Fremtidige forestillinger