Handlekurv Min side

Hamida Kristoffersen

Sopran

Hamida har i flere år vært tilknyttet operaen i Zürich, der hun har gjort roller som Grete og Sandmann (Jon Blund) i Humperdincks Hans og Grete, Pamina og 1. dame i Tryllefløyten, Tamiri i Il re pastore, Laura i Luisa Miller, 1. blomsterpike i Parsifal, Mascha i Spar dame og Gianetta i Elskovsdrikken. Diane i Rameaus Hippolyte et Aricie har hun sunget både i Zürich og ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. I 2014 sang hun Despina i Così fan tutte med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i en samproduksjon med European Opera Centre.

Sopranen fra Bjarkøy i Troms har en mastergrad fra musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø (2014). Hun debuterte i rollen som Musemor i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters (NOSOs) urpremiere på familieoperaen Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur i 2011, etterfulgt av hennes rolledebut som Mimí i NOSOs oppsetning av La bohème i 2012, og Grevinnen i Figaros bryllup, også med NOSO. Mimí har hun også sunget med Opera Hedeland i Danmark.

I 2013 var hun semifinalist i den anerkjente Belvedere-konkurransen og ble samme år eneste norske finalist i Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse i Oslo, der hun vant både Ingrid Bjoner-stipendet og prisen for beste utøver av norsk musikk. I 2015 debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett som Micaëla i Carmen – en rolle hun også gjorde ved NOSO i 2019.

 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger

  • Michaëla i Carmen