Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Håvard Stensvold

Bassbaryton

Håvard Stensvold er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet hos professor Susanna Eken.

Han har flere ganger gjestet Den Norske Opera & Ballett, i roller som Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Così fan tutte, Schaunard i La bohème, Masetto i Don Giovanni, Malatesta i Don Pasquale, Zuniga i Carmen, Baryton i Cecilie Ores Dead Beat Escapement, hovedrollen i Knut Vaages Khairos og Birger i Synne Skouens Ballerina. Ved det Kongelige Teater i København har han sunget Masetto i Don Giovanni, Figaro i Figaros bryllup og flere roller i Monteverdis Poppeas kroning. Han har sunget tittelrollen i Don Giovanni ved Opera Krakow og i Trondheim, Polyphemos i Händels Acis og Galatea ved Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Faraone i Fagos Il Faraone Sommerso i Spania, Italia, Polen og Østerrike, Purcells The Indian Queen i Brussel, og både Kommandanten og Masetto i Don Giovanni på Drottningholm i Stockholm. Ved Bergen Nasjonale Opera har han sunget Angelotti i Tosca og Fausts fordømmelse. 

Som en av Norges ledende bass-barytoner synger han regelmessig ved våre distrikts- og regionoperaer og med norske og internasjonale symfoniorkestre, og han har medvirket ved en rekke festivaler i Norge og Europa. Som oratoriesanger har han medvirket i Bachs H-moll-messe med Akademie für Alte Musik Berlin, Bachs Markuspasjonen i Potsdam, Arnstad, Oslo og Bergen, Faures Rekviem med Trondheim Symfoniorkester, Bachs Matteuspasjonen i Bergen, Rossinis Petite Messe Solenelle i Trondheim og Røros, Haydns Skapelsen i Oslo og Händels Messias ved flere anledninger i Norge.

Han er ofte benyttet ved norske region- og distriktsoperaer, senest i fjor i Fredkulla med Trondheim symfoniorkester og opera og i Pimpione ved RingsakerOperaen.

Sammen med pianisten Tor Espen Aspaas har han gjort en kritikerrost innspilling av Schuberts Die Winterreise på norsk, Vinterreise – en gjendiktning, oversatt av Stensvold selv.

Stensvold er i tillegg til sin karriere som freelance bassbaryton universitetslektor ved NTNU i Trondheim. 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger