Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Ingrid Tobiasson

Mezzosopran

Hoffsangeren Ingrid Tobiasson har studert ved opera-akademiet i Stockholm. I 1985 sang hun Amneris i Aida på Folkoperan i Stockholm, som også ble film. Blant de viktigste oppgavene hennes tidlig i karrieren er Rosina i Barberen i Sevilla på Folkoperan, Idamante i Idomeneo på Drottningholmsteatern, Maddalena i Rigoletto på Norrlandsoperan og Isabella i Italieneren i Alger på Malmö Stadsteater.

Hun ble ansatt ved Kungliga Opran i Stockholm i 1988, hvor hun har sunget et stort antall roller, som Carmen, en kritikerrost Elisabetta i Donizettis Maria Stuarda. Ved Teatro de la Maestranza i Sevilla har hun gjort gjesteopptredner i Omega in the Backants av Börtz, Gatekeeper i A Dream Play av Lidholm, Santuzza i Cavalleria Rusticana, Ortrud i Lohengrin, Amneris i Aida og Kundry i Parsifal.

På repertoaret har Ingrid også Brigitta i Die tote Stadt, Klytaimnestra i Elektra, Suzuki i Madama Butterfly, Adalgisa i Norma, Emilia i Otello, Eboli i Don Carlos, Fricka i Rhingullet og Filipjevna i Eugen Onegin.

I tillegg til operahusene i Sverige har Ingrid besøkt Deutsche Oper i Berlin, og operahusene i Brüssel og Frankfurt ved flere anledninger.
Hun har vært med på innspillinger av Lidholms Ett drömspel, Korngolds Die tote Stadt, Stenhammars Tirfing, Mahlers Kindertotenlieder og Wagners Wesendoncklieder med Kungliga Hovkapellet og Sixten Ehrling, Kerstin Jeppsons Impossible med Kammarensemblen.

Ingrid ble tildelt Litteris et Artibus 2020 og mottar medaljen fra Kongens hånd i 2021.

 

Opptredener

Fremtidige forestillinger