Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Johan Reuter

Bassbaryton

Johan Reuter er utdannet ved Operaakademiet i København, og har vært fast ansatt solist på Den Kongelige Opera i København siden 1996.

Høydepunkter fra de siste sesongene i København omfatter rolledebuter i Cavalleria rusticana / I pagliacci og Scarpia i Tosca, men den erfarne bassbarytonen har også gjestet mye internasjonalt, eksempelvis som Barak i Die Frau ohne Schatten i London, New York, Berlin, Zürich og Amsterdam; tittelrollen i Nebukadnesar på Deutsche Oper Berlin; i Braunfels Jeanne d'Arc på Salzburg Festival; Saken Makropulos ved Metropolitan New York og Salzburg Festival, og Wotan i Rhingullet i München og Budapest. Han hadde også sunget rollen som Thesus i verdenspremieren på Birthwistle's The Minotaur på Royal Opera House i London, der han også har vært engasjert i Elektra, Salome, Wozzeck og Tsarens brud. Videre har han medvirket i Den flyvende hollender i Madrid, Berlin og København; Figaros bryllup på Theater an der Wien og Deutsche Oper Berlin; Macbeth i Lisboa; From the House of the Dead i Paris og Madrid og Così fan tutte i Hamburg.

Han er også en etterspurt konsertsanger i saler som Concertgebouw i Amsterdam, Philharmonie i Berlin, Royal Albert Hall i London og Musikverein i Wien, og blant hans solistoppdrag finner vi Haydns Skapelsen og De fire årstider; Mahlers 8. symfoni, Rückert Lieder og Das klagende Lied; Beethovens 9. symfoni; Brahms' Vier ernste Gesänge og Ein deutsches Requiem; Mozarts Requiem, Berlioz' Romeo et Juliette og Michelangelo-sonetter av Sjostakovitsj.

Johan Reuter medvirker på utallige CD- og DVD-innspillinger, og har  vunnet Reumertprisen to ganger som årets sanger.

Johan Reuter Foto: Dario Acosta

Opptredener

Fremtidige forestillinger