Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Jørgen Backer

Baryton

Jørgen Backer er en av Skandinavias mest allsidige og mest brukte unge barytoner. Han studerte ved Norges musikkhøgskole og tok sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo i 2012. Backer har hatt oppdrag ved Den Norske Opera & Ballett, Riksteatret, Trondheim Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Kilden Opera, Opera i Kristiansund, Opera Rogaland, Opera Nordfjord, Opera Østfold, Ringsakeroperaen og OscarsborgOperaen mm.

Backer debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2013 som Dr. Falke i Flaggermusen da han var praktikant der, og har siden jobbet som operasanger og konsertsanger rundt om i Norge, og med over 40 roller på sitt repertoar. 

Backers roller har variert fra tittelrollen i Macbeth og Alberich i Das Rheingold til Escamillo i Carmen, Schaunard og Marcello i La bohème, Tonio i Pagliacci, Ping i Turandot til Greven i Figaros bryllup, og gjorde seg senest bemerket som Horacio i Regimentets datter på Oscarsborg i august 2021.

I november 2021 skal han gjøre Caspar i Der Freischütz på Ringsakeroperaen, og i februar 2022 skal han til Kristiansund for å gjøre Scarpia i Tosca.

 

Jørgen Backer Foto: Steinar Dahl

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger

  • Harry, rådgiver i Robin Hood
  • Lønning i Khairos
  • Regissøren i Viva la mamma