Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Julie Boulianne

Mezzosopran

Julie Boulianne er uteksaminert fra McGill University og fra Juilliard School i New York, og mottok tidlig en rekke utmerkelser, inkludert førstepriser ved Canadian Music Competition i 1999 og ved Joy in Singing Competition i New York. I 2007 mottok hun Director's Chamber Prize ved Montreal International Competition og Silverman Prize fra International Vocal Art Institute.

Hennes store repertoar spenner fra Gluck til Adès: (Siebel i Faust, Stéphano i Roméo et Juliette, Lazuli i L'Étoile av Chabrier, tittelrollene i Cendrillon og L'Enfant et les sortilèges, Charlotte i Werther); Mozart-rollene Zerlina (Don Giovanni) og Cherubino (Figaros bryllup), og belcanto-roller som Rosina i (Barberen i Sevilla), tittelrollen i Cenerentola og Romeo (I Capuleti e i Montecchi ). 

Allerede som student i utmerket hun seg i rollen som Isolier i Le Comte Ory, noe som åpnet dørene til teatre i Montreal, Quebec, Vancouver, Miami, Minnesota, Boston og på Glimmerglass Festival. Hun opplevde også stor suksess med sin debut ved Metropolitan Opera som Diane i Iphigénie en Tauride, og som Stéphano i Roméo et Juliette, Ascagne i Les Troyens og tittelrollen i Massenets Askepott (Cendrillon). Hennes kjærlighet til fransk repertoar førte henne tidlig til overatlantiske scener i Paris, Toulon, Avignon, Reims, Tours og Marseille. 

I den senere tid har hun sunget i produksjoner som Figaros bryllup (Cherubino) i Montreal og New Orleans; Roméo et Juliette (Stéphano), Flaggermusen (Orlofski) og Barberen i Sevilla (Rosina) i Vancouver; Les Troyens (Ascagne), Faust (Siébel), Rusalka (Kjøkkengutten) ved Metropolitan Opera; Béatrice et Bénédict (Béatrice) i Boston og på Capitole de Toulouse, for hennes debut i L’Etoile ved Royal Opera House Covent Garden; Pinocchio på Festival d'Aix-en-Provence, i Dijon og ved La Monnaie i Brüssel; Roméo et Juliette (Berlioz, regi Sasha Waltz) ved Opéra National de Paris, La Clemenza di Tito og Don Giovanni ved Théâtre des Champs-Élysées; Barberen i Sevilla i Québec; La Cenerentola i Limoges, Montreal og Metropolitan New York; La Clemenza di Tito ved Opernhaus Zürich og Capitole i Toulouse; Werther i Frankfurt og ved Opéra de Québec; La Divisione del mondo på Opéra du Rhin, Versailles og Nancy; Fausts fordømmelse og Così fan tutte på Glyndebourne Festival; Faust på turné til Japan med Royal Opera House Covent Garden; Don Giovanni i Quebec; Così fan tutte ved Royal Opera House i London, og som Octavian i Rosenkavaleren i Brüssel, Bologna og Vilnius. 

Julie Boulianne er også en ettertraktet konsertsanger og har vært å oppleve på store scener som BBC Proms i London, Carnegie Hall i New York og Concertgebouw i Amsterdam i verker som Les Nuits d'été dirigert av Yannick Nézet-Seguin, Händels Messias og Bachs Messe i h-moll med Atlanta Symphony Orchestra, Ravels Shéhérazade dirigert av Emmanuel Villaume, Beethovens Symfoni nr. 9 og Missa solemnis, og Mahlers Symfoni nr. 3 med Calgary Philharmonic.. Hun har medvirket på flere CD-innspillinger, og ble i 2009 Grammy-nominert for en innspilling av Schéhérazade og L'Enfant et les Sortilèges med Nashville Symphony på Naxos Records. Hun har også spilt inn Gustav Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen og Kindertotenlieder samt Alma Mahlers Lieder på ATMA Class, og er blitt nominert til Opus Award to ganger. 

Opptredener

Tidligere forestillinger