Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Lina Johnson

Sopran

Lina Johnson har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Hun debuterte på Det Kongelige Teater i København som Najade i Ariadne auf Naxos i 2009 og har siden gjort flere roller der; som Konstanze i Karmelittsøstrene, Musetta i La bohème, Despina i Così fan tutte og Genovieffa  i Suor Angelica. 

Ved Operaen i Bjørvika har vi opplevd henne som Adele i Flaggermusen, Vespetta i Pimpinone, Rosina i Barberen i Sevilla, Nattens dronning i Tryllefløyten, Hustruen i Rolf Wallins opera Elysium, Adina i Elskovsdrikken og nå sist som Gilda i Rigoletto i 2019.

Hun har også sunget Violetta i La traviata ved Copenhagen Operafestival, tittelrollen i Lucia di Lammermoor ved Opera Hedeland, Adina i Elskovsdrikken og Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet ved Den Jyske Opera, Sophie i Rosenkavaleren ved NCPA Beijing,  samt Gilda i Rigoletto ved Scottish Opera, Teatro Verdi di Trieste og Operaen i Kristiansund. 

Lina Johnson har vært en hyppig gjest ved norske distrikts- og regionoperaer: som Oscar i Maskeballet ved Opera Nordfjord, Nattens dronning i Tryllefløyten ved Opera Trøndelag, Frasquita i Carmen med Trondheim Symfoniorkester og Opera, og ved Oscarsborg Operaen, der hun har vært engasjert både som Gilda og Adina, og igjen blir å oppleve som Marie i deres neste oppsetning i august, Regimentets datter. 

Som konsertsanger har hun et bredt repertoar innenfor kirkemusikk, Lieder og samtidsmusikk, og har vært solist med de fleste norske symfoniorkestrene, de skandinaviske symfoniorkestrene i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Malmö, og videre med RTÉ Philharmonic Orchestra Dublin, Jena Philharmonie, BBC Philharmonic Manchester, Hamburger Camerata og Novaya Russia Orchestra i Moskva.

Johnson har vunnet flere priser og konkurranser, og har nylig gjort to innspillinger: Face to Face på Amchara/Naxos i 2019 og A Quiet Beauty på Lawo i 2020.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger