Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Ludvig Lindström

Baryton

Ludvig Lindström var solistpraktikant i Nasjonaloperaen sesongen 2016/17, hvor han sang Yamadori i Madama Butterfly, Moralès i Carmen og En lege i Pelléas og Mélisande. Han var en ung elitesvømmer i Umeå da hans sangtalent tilfeldigvis ble oppdaget av en operasanger i hjembyen. Karrieren tok da en vending med musikkstudier i Göteborg og videre til Operaakademiet i København.

Han debuterte på Den Kongelige Opera i 2006 som Vægter i Carl Nielsens Maskarade. Deretter fulgte Kommandanten i Don Giovanni på samme scene, hvor han senere har hatt flere engasjementer. Hans mest kjente roller er tittelrollen i Figaros bryllup, Sendebud fra åndeverdenen i Strauss' Frau ohne Schatten og Zebul i Händels Jephtha. For sistnevnte rolle fikk han den danske kritikerprisen Reumerts talentpris. Internasjonalt har han blant annet sunget på Staatsoper Berlin og Musikfestspiele Potsdam. Han har også sunget Sciarrone i Tosca og Novisens venn i Billy Budd ved Nasjonaloperaen.

Lindström har også medvirket i filmversjonen av Don Giovanni (regi: Kasper Holten), en film som har vært vist på filmfestivaler over hele verden. I tillegg til operarepertoar har han vært solist med skandinaviske orkestre innenfor det klassiske konsertrepertoaret og samtidsmusikk.

 

Opptredener

Tidligere forestillinger