Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Maija Skille

Mezzosopran

Maija Skille kommer fra Levanger i Trøndelag og ble i 2009 uteksaminert fra Sibelius-Akademiets operaskole i Helsinki. Hun hadde sin internasjonale debut som Bradamante i Alcina ved Teatro Municipal de Santiago i Chile i 2010. I 2012 sang hun 3. dame under urpremieren av Barry Kosky/1927`s prisbelønte oppsetning av Tryllefløyten ved Komische Oper i Berlin. Sesongen 2014/15 var hun engasjert som solistpraktikant ved Nasjonaloperaen, hvor hun sang rollen som Mercedes i Carmen og Flora i La traviata. Siden har hun vært engasjert som 3. Dame i alle tre sesongene av Nasjonaloperaens oppføringer av Aleksander Mørk-Eidems bejublede versjon av Tryllefløyten. I 2013 sang hun Mrs Doc under verdenspremieren av den nye versjonen av Bernsteins A Quite Place med Ensemble Modern og Kent Nagano som dirigent.

Hun medvirket også på Decca-innspillingen av AQP med Montreal Symphony Orchestra i 2018. Duoen Marianne Meløy og Trygve Brøske har spesialskrevet roller for henne i kammeroperaene Kommentarfeltet (2015) og Krenket (2019). Skille har også gjort roller for flere av distrikstoperaene i Norge.

Maija Skille har et operarepertoar som spenner fra Polinesso i Ariodante til Mrs Lovett i Sweeney Todd. I 2008 kom hun på 3. plass i Lotte Lenya Singing Competition i New York og i 2009 vant hun Merikanto-sångtävlingen i Finland.

Utenom sin utøvende virksomhet jobber hun som sangpedagog og kordirigent.

Skille har mottatt en rekke stipendier og legater fra bl.a. Nord-Trøndelag Fylkeskommune, The Kurt Weill Society, Klæstads legat, Sine Butenschiøns fond, Tom Wilhelmsens stiftelse, Selim Eskelinin säätiö, Adresseavisen, Ringve Museum og Trondheim Kommune.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger

  • Flora i La traviata
  • Mercédès i Carmen 2015
  • Tredje dame i Tryllefløyten
  • Tredje dame i Tryllefløyten 2015
  • Tredje dame i Tryllefløyten 2016