Handlekurv Min side

Mariann Fjeld-Solberg

Sopran

Mariann Fjeld-Solberg studerte ved Operahögskolan i Stockholm og debuterte som 23-åring på Stockholmsoperan. I 2004 vant hun det kjente Jenny Lind-stipendet, som førte til en omfattende konsertturné i USA og Canada. Hun gikk da videre til å vinne både Malmö Vocal Competition og den norske finalen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse. I 2008 vant hun Rikskonsertenes INTRO klassisk, og mottok dermed et toårig konsertengasjement.

Fjeld-Solberg har sunget ved Den Norske Opera & Ballett i roller som Puccinis Mimì (La bohème), Pamina (Tryllefløyten) og Susanna (Figaros bryllup). Videre har hun medvirket i Aida, L'enfant et les Sortileges, Veslemøy synsk, Messias, Flaggermusen og Peter Grimes. Rollen som Susanna har hun i tillegg sunget på Norrlandsoperan i Umeå i Sverige 2015, samt med Peter Mattei i hans oppsetning ved Mattei-festivalen i Luleå. Hun har også opptrådt ved Bergen Nasjonale Opera, Folkoperan Stockholm, Malmö Opera, Savonlinna Operafestival i Finland og på Ringsakeroperaen, i roller som Micaëla (Carmen) og Marguerite (Faust). I 2017 sang hun tittelrollen i Madama Butterfly på turné med Malmö Opera.

Fjeld-Solberg er en etterspurt konsertsangerinne og har vært solist med orkestre som Nordnorsk Symfoniorkester, Düsseldorfer Symfoniker, St Petersburg Academic Symphony Orchestra, Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, med dirigenter som Louis Langrée, Fabio Biondi, Rinaldo Alessandrini and Jun Märkl.

Opptredener

Tidligere forestillinger