Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Pavel Cernoch

Tenor

Tenoren Pavel Černoch opptrer jevnlig på Europas viktigste operascener, inkludert Teatro alla Scala, Wien, Paris, Nederlands nasjonalopera, Royal Opera House (Covent Garden) og Salzburg- og Glyndebourne-festivalene. Han er en svært allsidig artist, spesielt anerkjent for sine tolkninger av det tsjekkiske og slaviske repertoaret, men også for sine tyske, franske og italienske roller. Han jobber ofte med dirigenter som Daniel Barenboim, Kirill Petrenko, Simon Rattle, Andris Nelsons, John Eliot Gardiner, Charles Dutoit og Semyon Bychkov. 
 
Engasjementer i sesongen 2022/23 inkluderer en rolledebut som Apollo i Daphne ved Staatsoper Berlin; Prinsen i Rusalka på Nederlands nasjonalopera og hjemme i Praha; og tittelrollen som Faust ved Staatsoper Hamburg. I kommende sesonger debuterer Černoch med Lyric Opera of Chicago og Metropolitan Opera, og vender tilbake til Opéra national de Paris, Wiener Staatsoper og Staatsoper Hamburg. 

Forrige sesong rolledebuterte han som Florestan i Fidelio ved Staatsoper Berlin, i tillegg til å synge noen av sine favorittroller: Cavaradossi i Tosca ved Staatsoper Hamburg og National Theatre Opera i Praha; Laca i Jenůfa ved Theater an der Wien; Prinsen i Rusalka i en ny produksjon av Christoph Loy på Semperoper Dresden og i Praha; og Pinkerton i Madama Butterfly i Hamburg. 
 
Blant nylige høydepunkter kan nevnes debut som Max i Der Freischütz ved Bayerische Staatoper; Cavaradossi i Tosca på La Monnaie og ved National Theatre Opera i Praha; Vladimir i Barrie Koskys nye produksjon av Borodins Prince Igorat ved Opera National de Paris; hans kompanidebut med Canadian Opera Company i rollen som Prince i Dvořáks Rusalka; tittelrollen som Don Carlo med Staatsoper Hamburg; Giasone i Médée på Salzburg-festivalen; Sergej i Lady Macbeth fra Mtsensk ved Opéra national de Paris; Boris i Katja Kabanova ved Royal Opera House; Don Jose i Carmen og Cavaradossi i Tosca ved den greske nasjonaloperaen, Staatsoper Hamburg og Glyndebourne; Lenskij i Eugen Onegin ved Bayerische Staastsoper, Opéra national de Paris og Wiener Staatsoper; Laca i Jenůfa ved Bayerische Staatsoper, Nederlands nasjonalopera og Staatsoper Stuttgart; Jenik i The Bartered Bride på Nasjonalteatret i Praha og Opéra national de Paris; Lykov i Tsarens brud ved Berlin Staatsoper og Teatro alla Scala; Rodolfo i La bohème ved Staatsoper Hamburg; Pinkerton i Madama Butterfly ved Berlin Staatsoper og Oper Köln; og en iscenesatt produksjon av Fausts fordømmelse på Teatro dell’Opera di Roma. 

På konsertscener synger han jevnlig med orkestre som Gewandhaus Orchestra, CBSO, Boston symfoniorkester og Bamberger-symfonikerne. Nylige konsertopptredener inkluderer Beethovens niende symfoni med Gewandhausorchester Leipzig, Mahlers Das Lied von der Erde med Praha-filharmonien, Rachmaninovs The Bells med Boston symfoniorkester og Verdis Requiem på Festspillene i Bergen. 
 
Černoch gjorde sin profesjonelle debut i hjembyen med Tryllefløyten, etterfulgt av opptredener i Praha, Riga, Cagliari, Athen, Graz og Wiener Volksoper. Han begynte å synge som barn, da han ble medlem av det berømte Cantilena Chamber Choir. Han studerte ved Janacek Academy Brno og fortsatte med Paolo de Napoli i Italia, som fortsatt er hans mentor i dag. 

Mann i blå jakke lener seg på flygel Pavel Cernoch / Foto: Tomas Nosil

Opptredener

Tidligere forestillinger