Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Petter Moen

Tenor

Tenoren Petter Wulfsberg Moen studerte ved Operahøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København, hvor han ble uteksaminert sommeren 2014. Han ble raskt fanget opp av Akademi for unge sangere ved Festival d’Aix en Provence, der han ble invitert tilbake i fjor for å synge Ein Offizier Ariadne auf Naxos.

Ved Theater Chemnitz i Tyskland har han det siste året vært engasjert som Chekalinsky i Spar dame, som Froh i Das Rheingold og som Heinrich der Schreiber i Tannhäuser. Et annet høydepunkt er rollen som Der Offizier i Ariadne auf Naxos på Théâtre de Champs Elysées i Paris. Forrige sesong gjorde seg bemerket i rollen som En novise i Billy Budd ved Den Norske Opera & Ballett. I Bjørvika har han også vært engasjert som Evrymakos i Ulysses vender hjem, Remendado i Carmen og Don Curzio i Figaros bryllup.

Wulfsberg Moen er en meget etterspurt konsertsanger i inn- og utland, og har et repertoar som spenner fra Monteverdi, Telemann, Bach og Händel via Rossini til Janáček, Stravinsky og Kurt Weill. Av festivaler han har gjestet kan nevnes Händel-Festspiele i Halle og Innsbrucker Festwochen für alte Musik. Han har også vært en hyppig gjest ved flere norske distriktsoperaer og nordiske scener, der vi kan nevne Almaviva i Barberen i Sevilla  på Wermland Opera, Mosquito i Den lystige lille reven ved Det Kongelige Teater i København, Sir Bruno Robertson i Bellini’s I puritani ved Opera Nordfjord, Tamino i Tryllefløyten ved Opera Østfold, Tanzmeister og Brighella i Ariadne auf Naxos ved Arktisk Filharmoni og som solist i Kurt Weills De sieben Todessünden med Copenhagen Phil.

 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger

  • Don Curzio i Figaros bryllup
  • En novise i Billy Budd
  • Evrymakos i Ulysses vender hjem
  • Goro i Madama Butterfly
  • Le Remendado i Carmen
  • Solister i Solistenes julekonsert