Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Rickard Söderberg

Tenor

Den svenske tenoren Rickard Söderberg har studert ved Det Danske Operaakademi i København. Nylig har han gjort Den offentlige mening i Orfeus i Underverdenen ved Malmø Opera, og vært på turné med en jubileumsforestilling for samme operahus, der han også hadde skrevet manuset, og var gjest ved Folkoperan i Stockholm, der han sang doktoren i Annelies Van Parys samtidsopera Usher. 

Ved operaen i Malmø har han også gjort Sellem i The Rake's Progress, Chevalier de la Force i Dialogues des Carmélites, Goro i Madama Butterfly, Chefstekniker 2 i Aniara av Karl Birger Blomdahl, Max Westleton/Clem i Britten's Let's Make an Opera!/The Little Sweep, Duke of Cornwall i Aribert Reimanns Lear og tittelrollen i Idomeneo. Han sang sin første Loge i Rhringullet i den anerkjente Ring-oppsetningen ved Wermland Opera. Sommeren 2012 sang han tittelrollen i Haydns Orlando Paladino ved Drottningholm slottsteater. 

Rickard Söderberg har sunget roller som Oronte i Alcina, Lurcanio i Ariodante, tittelrollene til Monteverdis L'Orfeo og Bachs Temistocle, Ritornello i Grassmans L'Opera Seria, Tamino i Tryllefløyten ved operaen u Leipzig, i Drottningholm slottsteater og Amsterdam slottsteater, i København, Toulouse og andre steder. I 2006 mottok Rickard Söderberg det svenske Wagnerselskapets stipend, etter å ha sunget roller som Styrmannen og og Erik i Den flyvende hollender. Han har også sunget Don José i Carmen, Lenskij i Eugen Onegin og Eisenstein i Flaggermusen. 

På konsertfronten har Rickard Söderberg sunget tenorpartiene i Händels Messias og Saul, Beethovens Missa Solemnis, Bachs Juleoratorium, Mozarts Requiem og C-mollmesse, Haydns Skapelsen, samt Puccinis Messa di Gloria, Saint-Saëns' Requiem og Gounods Mors et vita. Han er også en dedikert lieder-tolker. 

Rickard Söderberg er en dedikert talsperson for LHBT- og miljøspørsmål. Via sin karismatiske personlighet og dedikasjon til menneskerettighetsspørsmål, har han blitt en ettertraktet og respektert gjest og vert i svenske medier. 

Opptredener

Fremtidige forestillinger