Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Sean Bell

Sean Bell er en ung kontratenor fra Oslo, som hovedsakelig jobber med nytolkning og re-arrangering av det klassiske sangrepertoaret fra 1600 til moderne tid. Han jobber også med samtidsmusikk, og har urframført flere verk for kontratenor. Bell har arbeidet med ulike ensembler: Ny Norsk Messingkvintett, vokalensemblet Early Voices og Det Norske Solistkor. Han har også gjort flere performance art prosjekter, bl. a. i samarbeid med sin far, kunstneren Roddy Bell. Disse samarbeidene har utviklet seg til kunstuttrykk i en kombinasjon av performance, installasjon, lydkunst og musikk.

Sean Bell studerer til en mastergrad ved Koninklijk Conservatorium Den Haag, hvor han studerer med Catrin Wyn-Davies og spesialistene Robin Blaze, Pascal Bertin og Peter Kooij. Fra tidligere har han en bachelorgrad fra Norges musikkhøgskole, der han studerte med professor Mona Julsrud.
Bell fokuserer på kammermusikk og kirkemusikk, men har også gjort operaproduksjoner. Han er en aktiv improvisatør og har spesialisert seg på nye metoder for interpretasjon av klassisk og samtidsmusikk.

Sean Bell Foto: Joannes Sunde

Opptredener

Fremtidige forestillinger