Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Stephen Milling

Bass

Den danske bassen Stephen Milling ble utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og har etter ansettelsen ved Den Kongelige Opera i København i 1994 debutert på sin hjemlige scene i en rekke roller som er blitt sentrale i hans repertoar. 

Stephen Milling er ansett som en av verdens fremste tolkere av Wagners repertoar, der hans gestaltning av Hagen i Götterdämmerung ved festspillene i Bayreuth og Royal Opera House Covent Garden har høstet spesielt stor oppmerksomhet. Av andre ledende Wagner-roller kan nevnes Hunding i Valkyrien på The Metropolitan Opera, Daland i Den flyvende hollender ved Bayerische Staatsoper, Kong Marke i Tristan und Isolde ved Staatsoper Unter den Linden i Berlin, og Gurnemanz i Parsifal både på Wiener Staatsoper, og på Osterfestspiele Salzburg. Som hyppig gjest ved Royal Opera House har han ofte samarbeidet med Sir Antonio Pappano, blant annet i Tannhäuser som Landgraf Hermann og som Pogner i Mestersangerne i Nürnberg. Andre dirigenter han har jobbet med er Daniel Barenboim, Christian Thielemann, Zubin Mehta, Sir Colin Davis, Mariss Jansons, Sir Simon Rattle, Sir Antonio Pappano.

Av annet repertoar han har utmerket seg i, kan nevnes Verdi-rollene Philip II i Verdis Don Carlos, Padre Guardiano i Skjebnens makt og Sparafucile i Rigoletto, Rocco i Beethovens Fidelio; Sarastro i Mozarts Tryllefløyten og Tsargo i Kaija Saariahos Adriana Mater. 

Stephen Milling har sunget på flere CD-er, inkludert i Trojanerne med London Symphony Orchestra. På DVD har han medvirket Rollen for Deutsche Grammophon, i La Fura dels Baus iscenesettelse av i Ringen, i tre produksjoner regissert av Kasper Holten ved Den Kongelige Opera: The Copenhagen Ring, Tannhäuser og Maskarade; og senest i Der Freischütz på Teatro alla Scala.

Senere i sesongen 20/21 skal han synge Sarastro ved Gran Teatre del Liceu, og Hagen i Ringen ved Teatro Royal, i Robert Carsens oppsetning. Han skal også på konsertturné med Rotterdam filharmoniske orkester, med Rhingullet.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger