Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Victoria Randem

Sopran

Victoria Randem kommer fra Oslo og er utdannet ved Operahøgskolen i Oslo med Solveig Kringlebotn som lærer. Hun studerte tidligere ved Barratt Due musikkinstitutt.


Victoria sang i Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett fra 2002 til 2012, der hun gjorde flere solistroller, blant annet Enkefru Gnien i Peter Maxwell Davies' Askepott på Scene 2, 3. gutt i Mozarts Tryllefløyten på Hovedscenen og Pong i Gisle Kverndokks Jorden rundt på 80 dager under dirigent Christian Eggen.

Victorias talent har ført henne til innlemmelse i Staatsoper unter den Linden Berlins høythengende studioprogram, der hun er tildelt mange store roller på deres hovedscene, som Echo i Ariadne auf Naxos, Ännchen i Der Freischütz, Marzelline i Fidelio, Grevinne Ceprano og Paggio i Rigoletto, Jano i Jenufa, Papagena i Tryllefløyten og Alida i Sleepless. På samme prestisjefylte scene synger hun i november 2021 den kvinnelige hovedrollen i uroppføringen av Peter Eötvös' opera Sleepless med komponisten på dirigentpulten, og denne rollen skal hun igjen gjøre ved Grand-Théâtre de Genève våren 2022.

Allerede som student ved Operahøgskolen fikk hun rollen som Gretel i Hänsel und Gretel ved Den Norske Opera & Ballett, og gjorde senere stor suksess her som Barbarina i Figaros bryllup. Hun har også vært å høre som solist med Kringkastingsorkestret ved deres «Ønskekonserten» på NRK TV.

Victoria Randem vant Special Gold Medal Prize with Top Distinction i kategorien «Virtuos» i Manhattan International Competition, en konkurranse som har som mål å finne utøvere med sterk kunstnerisk personlighet og scenefremtreden.

Victoria Randem Victoria Randem / Foto: Erika Hebbert

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger