Handlekurv Min side

Erika Pastel

Erika Pastel kom til Nasjonalballetten UNG i 2019. I 2020 danset hun i urpremieren av Houghs 5 Ballerinas sammen med fire av Nasjonalballettens solister under strømmeforestillingen Nærme. Hun har også medvirket i La Bayadère, Spucks Anna Karenina, Boyadjievs Nøtteknekkeren, Kyliáns Sleepless og Holbergsuite, foruten Tourets Let's Play og Edmonds Left from Write.

Pastel (f. 2000) begynte som toåring begynte å danse ved morens danseskole på øya Martinique. I årene 2009–2019 gikk hun på ballettskolen ved Finlands nasjonalballett. Her danset hun rollen som Terasina i Napoli, tittelrollen i La Sylphide – begge iscenesatt av Dinna Bjørn – og hovedrollen i Joutsenet (Swans) av Jorma Uotinen. I 2012 danset hun også rollen som lille Kerttu og den største barnerollen som Gerda i Finlands nasjonalballett oppsetning av Kenneth Greves Snow Queen. Hun har fått de neoklassiske duettene Can you pass me the salt? og Darkling av Thibault Monnier skapt for seg.

Pastel vant i 2016 1. plass i ballett og samtidsdans i juniorklassen i Finlands ballettkonkurranse, og i 2018 vant hun 1. plass i ballett og samtidsdans i seniorklassen samt pris for beste koreografi skapt av en student. Sommeren 2019 hadde hun kontrakt med Opéra de Nice.

Opptredener

Tidligere forestillinger