Handlekurv Min side

Erika Pastel

Erika Pastel er født i 2000 på øya Martinique, hvor hun som toåring begynte å danse ved morens danseskole. I årene 2009–2019 gikk hun på ballettskolen ved Finlands nasjonalballett. Her danset hun rollen som Terasina i Napoli, tittelrollen i La Sylphide – begge iscenesatt av Dinna Bjørn – og hovedrollen i Joutsenet (Swans) av Jorma Uotinen. I 2012 danset hun også rollen som lille Kerttu og den største barnerollen som Gerda i Finlands nasjonalballett oppsetning av Kenneth Greves Snow Queen. Hun har fått de neoklassiske duettene Can you pass me the salt? og Darkling av Thibault Monnier skapt for seg.

Pastel vant i 2016 1. plass i ballett og samtidsdans i juniorklassen i Finlands ballettkonkurranse, og i 2018 vant hun 1. plass i ballett og samtidsdans i seniorklassen samt pris for beste koreografi skapt av en student. Sommeren 2019 hadde hun kontrakt med Opéra de Nice, før hun høsten 2019 begynte i Nasjonalballetten UNG.

Hun snakker fransk, finsk, engelsk og noe svensk, og ved siden av dansen liker hun matlaging, svømming og fotografi. Hun jobber også som modell.

Opptredener

Tidligere forestillinger