Handlekurv Min side

Anaïs Touret

Anaïs Touret har danset i Kyliáns One of a Kind og Gods and Dogs, Ekmans Cacti, Makarovas The Kingdom of the Shades og Balanchines Symfoni i C. Hennes rolle i Johannessens Vårofferet ble skapt for henne, og våren 2019 danset hun den eneste kvinnerollen i Naharins Secus. Hun har også danset i Giselle, Spucks Anna Karenina, Boyadjievs Nøtteknekkeren, Crankos Onegin og ulike roller i MacMillans Manon og i Holmes' Svanesjøen, deriblant Czardas.

Som koreograf debuterte hun våren 2021 på Hovedscenen med verket Afternoon of a Faun, koreografert med Whitney Jensen. I 2020 ble hun utpekt som en stigende stjerne i det internasjonale magasinet Dance Europe, og invitert av både Royal Opera House og den tyske Ostertanz-festivalen med verket Let's Play. Her hjemme omtalte NRK henne som «en spennende koreograf» etter urpremieren på Wagō. Touret skapte også verk til Nasjonalballetten RAW i både 2018 og 2019, og fra høsten 2020 er hun med i workshopkompaniet, en del av Nasjonalballettens koreografisatsning.

I Nasjonalballetten UNG danset Touret rollen som Julie i Kings Romeo og Julie, i Smiths Departures, Kyliáns Evening Songs og Balanchines Allegro Brillante. Før dette medvirket hun i Maillots Nøtteknekkeren med Monte Carlo-balletten, og hun var med i The Royal Ballets Manon i Monte Carlo i 2013.

Franske Anaïs Touret (født i 1997) startet å danse som fireåring. Hun er utdannet ved Ecole National Superieure de danse de Marseille og Académie de Danse Princesse Grace i Monte Carlo. I studietiden danset hun pas de deux i Maillots Askepott, én av to søstre i Svanesjøen samt i Cherkaouis In Memoriam. Hun medvirket også i Eks Svanesjøen, Kyliáns Un Ballo og Balanchines Serenade og Donizetti Variations.

Opptredener

Tidligere forestillinger