Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Astrid Lyngstad

Astrid Lyngstad begynte i Nasjonalballetten høsten 2019, etter to år i Nasjonalballetten UNG. I 2020 og 2021 har hun debutert i hovedrollen i utdrag fra La Sylphide og Svanesjøen, som Julie i balkongduetten fra Corders Romeo og Julie og som Moyna i 2. akt fra Giselle.

I 2019 var Lyngstad solist i Balanchines Valse-Fantaisie og medvirket i Espejords Some see stages under Nasjonalballetten UNGs turné til Royal Opera House i London. Hun har vært demisolist i Balanchines Symfoni i C og medvirket i hans Serenade, og gjort ulike roller i Holmes' Svanesjøen, MacMillans Manon, Crankos Onegin, Boyadjievs Nøtteknekkeren. Hun har også danset i Ekmans Cacti og Resin.

Lyngstad fikk 3. pris i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen i Falun i 2017, og ble topp 12 i Youth American Grand Prix i New York samme år. Også som barn og ballettstudent danset hun i flere av Nasjonalballettens forestillinger, blant annet Giselle, Serenade og som snøfnugg og blomst i Nøtteknekkeren. Hun var tre år gammel da hun begynte på Kirkenær ballettskole. I 2011 begynte hun på Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, og hun gikk ballettlinjen på Ruseløkka ungdomsskole før hun i 2014 kom inn på Kunsthøgskolen i Oslo.

Opptredener

Tidligere forestillinger