Handlekurv Min side

Astrid Lyngstad

Astrid Lyngstad var solist i Balanchines Valse-Fantaisie og medvirket i Espejords Some see stages under Nasjonalballetten UNGs turné til Young Talent Festival ved Royal Opera House våren 2019. Under Nasjonalballettens oppsetning Mesteraften: Hvite netter var hun demisolist i Balanchines Symfoni i C, og hun har hatt ulike roller i Holmes' Svanesjøen, MacMillans Manon, Crankos Onegin og Boyadjievs Nøtteknekkeren.

Lyngstad begynte i Nasjonalballetten høsten 2019, etter to år i Nasjonalballetten UNG. Hun var tre år gammel da hun begynte på Kirkenær ballettskole. I 2011 begynte hun på Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, og hun gikk ballettlinjen på Ruseløkka ungdomsskole før hun i 2014 kom inn på Kunsthøgskolen i Oslo.

Lyngstad fikk 3. pris i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen i Falun i 2017, og ble topp 12 i Youth American Grand Prix i New York samme år. Også som barn og ballettstudent danset hun i flere av Nasjonalballettens forestillinger, blant annet Giselle, Serenade og som snøfnugg og blomst i Nøtteknekkeren.

Opptredener

Tidligere forestillinger

  • Bournonville Pas de sept i Tett på Nasjonalballetten
  • Minus 16 i Nasjonalballetten UNG: BRILLANTE
  • Serenade Damer i En kveld med Balanchine
  • Valse Fantaisie i Nasjonalballetten UNG: BRILLANTE
  • Valse-Fantaisie i Tett på Nasjonalballetten