Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Caroline Roca

Caroline Roca begynte i Nasjonalballetten som aspirant i 2002–2004 og har vært medlem av kompaniet siden. Hun danset rollen som tante Julle i Hedda Gabler under Nasjonalballettens turné til Bolsjojteatret i 2019.

Foruten solopartier i Bjørns Nøtteknekkeren, Petipas Tornerose og Forsythes Workwithinwork, har Roca danset i verk som Kyliáns Falling Angels, Sechs Tänze og Symphony of Psalms, Forsythes In the Middle, Somewhat Elevated, Limbs' Theorem, Enemy in the Figure og One Flat Thing, reproduced, Balanchines Serenade og Ekmans Rooms, Resin, Cacti og A Swan Lake. Hun har også gjort rollen som fru Larina i Crankos Onegin, og i 2020 medvirket hun i musikalversjonen av Bienes historie på Det Norske Teatret.

Partier er blitt skapt for henne i Bjørnsgaards Et moderne sted, Johannessens Welcome Home, Espejords Over hodet under huden og Møtt veggen?, og Støvinds Partita for ham og henne og Mens vi så en annen vei og tenkte på noe annet.

Roca vant i 2003 den norske EBU-konkurransen og fikk soloen Afraid of Beauty skapt for seg av Pascal Touzeau. Hun er utdannet ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og Ballettschule des Hamburg Ballett.

Opptredener

Tidligere forestillinger