Handlekurv Min side

Gakuro Matsui

Solist

Den prisbelønte japanske danseren Gakuro Matsui kom til Nasjonalballetten i 2005 etter å ha danset ved Den Kongelige Ballet i Danmark og Les Ballets de Monte Carlo. Her har han gjort seg bemerket i en rekke klassiske hovedroller, som Basilio i Nurejevs Don Quixote og som prins både i Bjørns Nøtteknekkeren, Harveys Giselle og Tornerose, samt i Stevensons Askepott

Han har også utmerket seg i bærende roller i flere moderne balletter, som Kyliáns Gods and Dogs og Soldiers' Mass, Duatos Without Words, Lightfoot og Leóns Shoot the Moon og Skew Whiff og Tetleys Vårofferet, og i tittelrollen i Øyens Petrusjka. Partier har blitt skapt for ham av samtidskoreografer som Elo, Øyen, Lee og Dawson.

Matsui kom på førsteplass i de internasjonale ballettkonkurransene i Saitama og Nagoya i hjemlandet i 2000, og i 2004 vant han både konkurransen ved Det Japanske ballettakademi og aspirantstipendiet ved Prix de Lausanne. Han er utdannet ved Det Russiske Ballettinstitutt og Sasaki Mika Ballet Academy i Japan, før han fortsatte ved L’Ecole de Danse de L’Opéra de Paris.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger