Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Heidi Christensen

Heidi Cecilie Baastad Christensen begynte i Nasjonalballetten høsten 2020, etter to år i Nasjonalballetten UNG. Hun har danset i Balanchines Symfoni i C og Serenade og medvirket i Nasjonalballettens oppsetninger av La Bayadère, Nøtteknekkeren og Svanesjøen. I 2019 danset hun Dido i Heises oppsetning av Dido og Aeneas, og i 2020 danset hun Bordeaux Girl i Kyliáns Sleepless, et av tre solistpar i Andersens Holbergsuite og debuterte i Fokines berømte solo Svanens død. Hun har også danset i Ekmans Resin og Cacti og Boyadjievs nyskapte Fair Enough.

Som barn danset hun barnerollen som Lille-Clara i Bjørns Nøtteknekkeren, og som ungdom danset hun arabisk jente og snøfnugg i Boyadjievs Nøtteknekkeren, begge med Nasjonalballetten. Christensen vant i 2018 tredjeplass i den nordisk-baltiske ballettkonkurransen Stora daldansen i Falun og kom til topp 12 i klassen for senior jenter i Youth America Grand Prix (YAGP).

Christensen (f. 1999) begynte å danse da hun var fire år gammel. Hun fortsatte ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, og gikk våren 2018 ut fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Samme høst begynte hun i Nasjonalballetten UNG.

Opptredener

Tidligere forestillinger