Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Idun Sofie Landgraff Bækken

Idun Sofie Landgraff Bækken har danset pas de trois i Svanesjøen, vært demisolist i Balanchines Symfoni i C og medvirket i balletter som Makarovas La Bayadère, Spucks Anna Karenina, Balanchines Valse-Fantaisie og Allegro Brilliante, Naharins Minus 16, Moum Aunes Hedda Gabler og Ekmans Rooms og Resin. Hun har også danset sylfide i et utdrag fra La Sylphide.

Hun begynte i Nasjonalballetten høsten 2017, etter ett år i Nasjonalballetten UNG. Før dette var hun tilknyttet Het Nationale Ballet (Nederlands nasjonalballett) og Kungliga Svenska Baletten. Ved de to kompaniene medvirket hun i balletter som Giselle og Alice i Underlandet.

Landgraff Bækken (f. 1997 i Oslo) begynte på Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett i 2005 og medvirket i flere av Nasjonalballettens oppsetninger som barn. Som student ved Ballettschule des Hamburg Ballett danset hun med Hamburg Ballet, blant annet på turné til Baden-Baden og Oman. Hun vant sølvmedalje i ballettkonkurransen i Grasse i 2011 og var semifinalist i Prix de Lausanne i 2013.

Opptredener

Tidligere forestillinger