Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Klara Mårtensson

Da Klara Mårtensson danset rollen som Ophelia i Øyens The Hamlet Complex høsten 2018, skrev Dagbladet: «Grasiøse Klara Mårtensson som Ofelia klarer å vise en rekke forskjellige uttrykk i raske skift; et glimt av noe skjelmsk erstattes fort av et glimt av noe hjelpeløst.» I 2018 danset Mårtensson i Strømgrens Utkanten, og i Moum Aunes kritikerroste Hedda Gabler var hun medskapende til egen koreografi i rollen som Diana.

Som fast ansatt i Nasjonalballetten har hun også danset i Kyliáns One of a Kind, Tiger Lily, Falling Angels og Sechs Tänze, Scarletts Carmen, Nurejevs Don Quixote, Ekmans ROOMS, Balanchines Serenade, Crankos Onegin og MacMillans Manon. Hun har danset rollen som stor svane i Holmes' Svanesjøen, medvirket i Romeo og Julie og danset flere ulike roller i Boyadjievs Nøtteknekkeren.

Mårtensson begynte som aspirant ved Nasjonalballetten i august 2012, og ble medlem av Nasjonalballetten UNG høsten 2015. Som aspirant danset hun i Balanchines Symfoni i C, Svanesjøen, Tornerose, Kings På Sommerslottet og Alvebergs helaften Alveberg på drømt hav. Hun har også medvirket i Forsythes One Flat Thing, reproduced og Giselle, og med UNG-kompaniet danset hun i Haagenruds We are special, Boyadjievs Picture Perfect og Kyliáns Evening Songs.

Mårtensson er utdannet ved Svenska Ballettskolan i hjembyen Göteborg og ved Kunsthøgskolen i Oslo, og deltok ved Stora Daldansen i Falun i 2010 og 2012 og Prix de Lausanne i 2011.

 

 

Opptredener

Tidligere forestillinger