Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Lucas Lima

Lucas Lima har danset store klassiske roller som Benvolio, Mercutio og Romeo i Romeo og Julie, hoffnarren både i Svanesjøen og Askepott, Albrecht og bonde-pas de deux i Giselle, Grev Vronskij og Levin i Anna Karenina og Lenskij i Onegin. Han har danset Lescaut i MacMillans Manon og debuterte høsten 2020 i hovedrollen som Des Grieux i soveroms-pas de deux-en fra samme ballett.

Han har danset solopartier i Balanchines Symfoni i C og pas de trois i Tsjajkovskijs pianokonsert nr. 2. Andre sentrale produksjoner er Duatos Por vos muero og Multiplicity, Tetleys Voluntaries, Forsythes Enemy in the Figure og Steptext, Kyliáns One of a Kind, Sarabande, Symphony of Psalms, Sweet Dreams, Petite Mort og Bella Figura og Same Difference av León og Lightfoot. Partier har også blitt skapt for ham av Øyen, Boyadjiev og Lee.

Lima er også koreograf og har blant annet skapt verket Distant Closeness for Nasjonalballetten, Suite for Ten in Six for Nasjonalballetten UNG og En midtsommernattsdrøm for Ballettskolen. Han har vært ansatt som pedagog i Ballettskolen fra 2017. Han er fra Brasil og utdannet ved Royal Ballet School i London, der han danset i enkelte av Royal Ballets produksjoner, før han i 2009 ble medlem av Nasjonalballetten.

Opptredener

Tidligere forestillinger