Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Natasha Jones Dale

Britiske Natasha Jones Dale har vært medlem av Nasjonalballetten siden 2004. Her har hun danset rollen som Aurora i Tornerose, Olga i Crankos Onegin, Sukkerfeen og Clara i Nøtteknekkeren og Stella i Neumeiers En sporvogn til begjær. I 2020 danset hun pas de deux fra La Sylphide, soveroms-pas de deux-en fra MacMillans Manon og Moyna i 2. akt av Giselle.

Dale har også danset pas de deux i Balanchines Concerto barocco, pas de trois i Pianokonsert nr. 2 og vært framtredende i hans Theme and Variations. Hun har gjort fremtredende partier i Duatos Multiplicity – Forms of Silence and Emptiness og i Kylián-ballettene One of a Kind, Symphony of Psalms, Falling Angels, Petite Mort, Sweet Dreams og Sechs Tänze. Koreografene Goecke, Støvind og Boyadjiev har skapt partier for henne.

Hun er utdannet ved The Royal Ballet School i London, og danset i studietiden i oppsetninger ved The Royal Ballet og The Birmingham Royal Ballet. Våren 2014 hadde hun et utvekslingshalvår ved Den Kongelige Ballet i København, hvor hun danset i Le Bayadère.

Opptredener

Tidligere forestillinger