Handlekurv Min side

Ricardo Castellanos

Etter at han debuterte i hovedrollen som Solor i La Bayadère, skrev Klassisk Musikkmagasin følgende om Ricardo Castellanos: "Han har en vektløs høyde i sprangene sine, blir på en måte hengende i luften, piruettene er dead on og varer så lenge som helst. Gjennom teknikk og følelser formidler han den dramatiske historien, og en sterkere debut enn denne kan man vanskelig forestille seg."

Castellanos danset samme rolle i scenen The Kingdom of the Shades våren 2019, etter en sesong der han også debuterte i rollen som Rothbart i Holmes' Svanesjøen og Nøtteknekkerprinsen i Boyadjievs Nøtteknekkeren og var solist i 1. sats i Balanchines Symfoni i C. Tidligere har han danset ulike roller i MacMillans Manon og Nøtteknekkeren, og i Nasjonalballetten UNG danset han blant annet hovedrollen i Balanchines Allegro Brillante.

Spansk-kubanske Castellanos (f. 1997) begynte å danse som niåring ved La Companya Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya i Barcelona, før han fortsatte undervisningen med sin far, Rodolfo Castellanos. Han har studert ved Royal Ballet School i London, og medvirket i balletter som Don Quixote, Tornerose, Giselle og Le Corsaire før han kom til Nasjonalballetten UNG høsten 2016.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger