Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Sindre Berntsen

Høsten 2018 danset Sindre Berntsen rollen som unge Hamlet i Øyens storsatsning The Hamlet Complex på Hovedscenen, og samme høst ble han priset med Engebrets kunstnerstipend. Han danset i Moum Aunes Hedda Gabler under turneen i Bolsjojteatret, og har medvirket i Naharins Secus, La Bayadère, Spucks Anna Karenina (blant annet ljåscenen), Holmes' Svanesjøen og Boyadjievs Nøtteknekkeren.

Han startet i Nasjonalballetten høsten 2019, etter to år i Nasjonalballetten UNG, hvor han danset Aeneas i Dido og Aeneas og blant annet medvirket i Naharins Minus 16. Under Nasjonalballetten UNGs turné til London og Young Talent Festival medvirket han i Pas de sept fra Bournonvilles Et folkesagn, Edmonds' Left from Write og Smiths Departures.

Berntsen begynte å danse som elleveåring i Bergen i 2009. Som elev ved kulturskolen danset han seg gjennom de fleste rollene i Nøtteknekkeren før han kom inn på Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2014. Her danset han blant annet i Kyliáns Indigo Rose, Forsythes Artifact og pas de duex, variasjon og coda i Grand Pas Classique. Han har også konkurrert i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen Stora Daldansen i Falun og Prix de Lausanne.

 

Opptredener

Tidligere forestillinger

  • Hamlet Youth i The Hamlet Complex
  • Minus 16 i Nasjonalballetten UNG: BRILLANTE
  • Serenade Menn i En kveld med Balanchine
  • This thing called ballet i Nasjonalballetten UNG: BRILLANTE