Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Ingeborg Gillebo

Mezzosopran

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo har studert ved Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Sommeren 2011 var hun finalist i sangkonkurransen Hans Gabor Belvedere i Wien og kom på andreplass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. I 2015 ble hun tildelt Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris.

Hun har sunget ved Metropolitan Opera, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Den Norske Opera & Ballett, Den Kongelige Opera i København, ved Opéra Royal de Versailles, Théâtre du Capitole de Toulouse, og ved festivalene i Aix en Provence og Drottningholm i Stockholm. Gillebo har gjort roller som Cherubino i Figaros bryllup, Mélisande i Pelléas og Mélisande, Zerlina i Don Giovanni, Nicklausse i Hoffmanns eventyr, Rosina i Barberen i Sevilla og Costanza i Haydns L'isola disabitata. Sommeren 2016 sang hun blomsterpike i Parsifal ved Bayreuth Festival, og høsten 2017 gjorde hun Hans i Hans og Grete ved Metropolitan Opera i New York og sang Dorabella i Così fan tutte her ved Den Norske Opera & Ballett. Høsten 2020 var hun tilbake hos oss, og debuterte i tittelrollen i Carmen (en scenisk konsert).

Gillebo opptrer regelmessig i konsertsaler rundt om i Europa, med verker av Mozart, Haydn, Schubert, Beethoven, Mendelssohn, Grieg og Duruflé. Blant høydepunktene er to konsertfremførelser med Berlinfilharmonien under Påskefestivalen i Baden-Baden: Parsifal med Sir Simon Rattle og Mendelssohns En midtsommernattsdrøm med Ivan Fischer.

 

 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger