Handlekurv Min side

Lydia Hoen Tjore

Sopran, solistpraktikant

Sopranen Lydia Hoen Tjore er sesongen 2019/20 i gang med sitt andre år som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Hun er født og oppvokst på Radøy, og startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium alt som 17-åring, hvor hun fullførte sin mastergrad i 2016. Sommeren 2018 avsluttet hun sine studier ved Operaakademiet i København som en av de yngste studenter noen sinne med Susanna Eken som sanglærer.

Ved Den Norske Opera & Ballett har hun sunget rollene som Zerlina i Mozarts Don Giovanni, etterfulgt av Amante i Il tabarro, Adina i Elskovsdrikken, Søster Genovieffa i Suor Angelica, Belinda i Dido og Aeneas, Første dame i Tryllefløyten og Kate Pinkerton i Madama Butterfly samme sted.

I 2017/18 medvirket hun i Rigoletto og Alcina ved Den Kongelige Opera, København. I flere år på rad før det har hun sunget ved Narnia-festivalen i Italia, der hun har gjort hovedrollene Susanna, Despina og Donna Elvira i Mozarts operaer.

Lydia Hoen Tjore sang nyttårskonsert med KORK i Konserthuset i januar 2018, var solist under Grieg-jubileet, sang i 2019 med Oslo-Filharmonien under deres jubileumskonsert på Nationaltheatret og har ved flere anledninger vært solist med Bergen Filharmoniske orkester og flere profesjonell ensembler både i Norge og i utlandet samt ved Festspillene i Bergen.

 

Opptredener

Tidligere forestillinger