Handlekurv Min side

Nina Gravrok

Sopran

Nina Gravrok gjorde sin internasjonale debut i Köln og Essen som Pamina i Tryllefløyten i 2008. I 2009 debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun har hatt roller som Første dame i Tryllefløyten, Musetta i La bohème, Antonia i Hoffmanns eventyr, Donna Elvira i Don Giovanni og Elsa i Lohengrin. ”Nina Gravrok var en åpenbaring, tvers gjennom” skrev Ståle Wikshåland i Dagbladet om sist nevnte rolle, som hun senere sang i Bern.

Sopranen fra Narvik har siden 2005 sunget ved de fleste operascenene i Norge, bl.a. har hun gjort alle tre roller i Il Trittico: Giorgetta, Suor Angelica og Lauretta. Blant andre roller finner vi Madame Lidoine i Karmelittsøstrene, Sieglinde i Valkyrien, samt Cio-Cio San i Madama Butterfly.

Nina Gravrok har fått flere utmerkelser og hevdet seg i anerkjente konkurranser, deriblant 3. pris i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2007. Hun er også en ettertraktet konsertsanger og har sunget med Oslo-Filharmonien, i tillegg til andre store norske orkestre.

 

Dette skrev Dagbladet om Nina Gravroks innsats som Elsa i Lohengrin:

Nina Gravrok var en åpenbaring, tvers gjennom.

Dagbladet

 

 

 

 

Opptredener

Tidligere forestillinger