Handlekurv Min side

Eirik Grøtvedt

Tenor (solistpraktikant)

Eirik Grøtvedt er født i 1993 og har studert sang ved Norges musikkhøgskole. Sesongene 2019/20 og 2020/2021 er han ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. I 2017 gjorde han Don Ottavio ved Scene 2, som en del av Operahøgskolens oppsetning av Don Giovanni, og Male Chorus i The Rape of Lucretia ved Lidal North International Opera Workshop. Sommeren 2018 deltok Grøtvedt i NRKs feiring av Edvard Grieg, og i september 2018 sang han Don Ottavio med Oslo Opera Festival. På Operaens hovedscene sang han sesongen 2019/2020 Don Curzio i Figaros bryllup og Borsa i Rigoletto.

Han har også sunget konserter, som Händels Messias, Mozarts Requiem, Messe i c-moll, og Kroningsmesse, Haydns Die Schöpfung, Dvořáks Stabat mater og flere kantater av Bach. Grøtvedt har en spesiell forkjærlighet for lieder.

Til tross for sin unge alder har han allerede bygget et betydelig repertoar, med sanger av Alfvén, Beethoven, Brahms, Britten, Grieg, Liszt, Rangström, Schubert, Schumann, Sibelius, Stenhammar og Vaughan Williams.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger