Handlekurv Min side

Eirik Grøtvedt

Tenor (solistpraktikant)

Eirik Grøtvedt er født i 1993 og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. I sesongene 2019/20 og 2020/21 er han tatt inn som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.

I 2017 gjorde han Don Ottavio ved Operaens Scene 2, som en del av Operahøgskolens oppsetning av Don Giovanni, og Male Chorus i The Rape of Luctretia ved Lidal North International Opera Workshop. I 2018 deltok Grøtvedt i NRKs feiring av Edvard Grieg, og han sang Don Ottavio ved Oslo Opera Festival, og ved operagallaer med Lithuanian National Philharmonic og Trondheim Symfoniorkester. Han sang også konserter av Händels Messias, Mozarts Requiem, Messe i c-moll og Kroningsmessen, Haydns Skapelsen, Dvoraks Stabat Mater og flere kantater av Bach. I fjor sang han blant annet med Mendelssohns Elias og Ruiz i Verdis Trubaduren med Opera Østfold. På Operaens hovedscene sang han forrige sesong Don Curzio i Figaros bryllup og Borsa i Rigoletto, og i høst sang han Le Dancaïre i Operaens digitale oppsetning av Carmen.

Grøtvedt har en spesiell forkjærlighet for lieder. Til tross for sin unge alder har han allerede bygget et betydelig repertoar, med sanger av Alfvén, Beethoven, Brahms, Britten, Grieg, Liszt, Rangström, Schubert, Schumann, Sibelius, Stenhammar og Vaughan Williams.

Opptredener

Tidligere forestillinger